Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:09:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cabliştii din România, obligaţi să retransmită Moldova


29 decembrie 2017

Cu mai bine de patru ani in urmă, consemnam, cu bucurie, un Acord între România si R.Moldova referitor la retransmiterea serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici. Din păcate, cabliştii din dreapta si stanga Prutului nu prea s-au inteles şi totul a rămas in stadiul de…intenţie.

Programele TVR vor trebui retransmise, obligatoriu, de către operatorii de cablu din Republica Moldova, în timp ce operatorii din România vor fi obligaţi să retransmită televiziunea publică de la Chişinau, Moldova 1, precizează Mediafax, care citează un document avizat favorabil de CNA.

Forul audiovizual a analizat o adresă a Ministerului Afacerilor Externe referitoare la Memorandumul "Negocierea şi semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici". Potrivit documentului, in urma unor discuţii informale care au avut loc pe 17 iulie, la Chişinău, la nivel de adjunct al ministrului Afacerilor Externe, Republica Moldova a avansat propunerea preluării de către cabliştii din România a postului Moldova 1, "ca formă de blocare a unor pretenţii ale altor operatori care ar invoca precedentul revenirii SRTv în Republica Moldova".

Discuţiile informale din iulie au urmărit să clarifice posibile divergenţe cu privire la propunerile de înţelegere amiabilă avansate reciproc pentru ca TVR sa revină în Republica Moldova şi pentru a stinge un litigiu aflat pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului (cauza SRTv contra Republicii Moldova), potrivit Mediafax.

Potrivit Consiliului şi articolului din Legea audiovizualului referitor la posturile pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita, televiziunea Moldova 1 "poate fi inclusă în mod obligatoriu în oferta distribuitorilor de servicii din România numai în situaţia în care obligativitatea de retransmitere este stabilită printr-un acord internaţional". În prezent, singura televiziune internaţională retransmisă obligatoriu de cablişti este TV5.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro