Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:49:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Igor Dodon, SUSPENDAT, din nou, din funcţie!


2 ianuarie 2018

Igor Dodon, a fost suspendat din funcţia de preşedinte a Republicii Moldova, pentru a doua oară printr-o decizie a Curţii Constituţionale.

Judecătorii au hotărât că refuzul deliberat al preşedintelui ţării de a numi în funcţie noii miniştri propuşi de Guvern reprezintă un motiv întemeiat pentru ca acesta să fie suspendat temporar din funcţie.


Preşedinele Parlamentului, Andrian Candu va fi cel care va semna decretele de numire a miniştrilor.

Consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi a numit această decizie a CC "acrobaţii juridice". Potrivit lui, refuzul lui Dodon de a aproba candidaturile miniştrilor nu a fost una deliberată, ci argumentată.

La rândul său, Igor Dodon a declarat, în urmă cu câteva minute, că CC a acceptat să joace aşa cum le-a dictat guvernarea. „Prin decizia de azi, CC a trecut definitiv în zona gri a democraţiei şi a statului de dept. Curtea şi-a reconfirmat imaginea de instrument politic docil, nu de organ constituţional. Este o cădere dezonorantă şi regretabilă pentru un stat care se vrea democrat”, a declarat Dodon.

De cealaltă parte, reprezentantul Guvernului, democratul Sergiu Sîrbu, s-a arătat mulţumit de decizia Curţii. „A triumfat justiţia astăzi. Ne pare rău că ajungem a doua oară pentru a debloca un conflict între puterile statului”, a menţionat acesta.

Amintim că în octombrie 2017, Eugen Sturza a fost numit ministru al Apărării după implementarea aceleiaşi proceduri, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale. În ziua în care Sturza a depus jurământul, interimatul funcţiei de preşedinte a fost deţinut, pe durata ceremoniei, de Andrian Candu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro