Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:00:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler


11 septembrie 2013

Castelul Peleş din Sinaia a găzduit un eveniment inedit : primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost decorat de Casa Regală Română, cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

Înalta dinstincţie i-a fost acordată de Principesa Margareta, însoţită de Principele Radu. La această ceremonie a asistat şi Mihai Ghimpu, unchiul lui Dorin Chirtoacă. De remarcat faptul că primarul Chişinăului s-a prezentat la acest eveniment îmbrăcat în frac şi papion.

Edilul capitalei a fost decorat pentru "întreaga sa activitate, pusă în slujba locuitorilor Chişinăului, a economiei, culturii şi bunăstării urbei sale. Pentru activitate profesională în îndeplinirea mandatului său, pentru susţinerea publică şi curajoasă a principiilor europene, pentru că reprezintă un model pentru tânăra generaţie".

Dorin Chirtoacă este primul cetăţean din Republica Moldova care a obţinut o distincţie din partea regelui Mihai. Ordinul Coroana României are cinci grade: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce. Ordinul se acordă cetăţenilor români, dar şi străini, pentru merite deosebite în apărarea şi promovarea intereselor României. Distincţia a fost instituită de Carol I, în anul 1881, cu prilejul proclamării Regatului României şi a fost reinstituit de regele Mihai I pe 30 decembrie 2011, ca Ordin Dinastic al Familiei Regale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro