Vineri, 29 martie 2024 - 4:02:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la Chişinău


21 septembrie 2013

 În cadrul întrevederii oficiale, avute cu omologul său moldovean, Valentina Buliga, au fost trasate mai multe obiective de viitor şi stabilite anumite priorităţi în comunicarea şi colaborarea bilaterală.

„Suntem o ţară mică cu un viitor mare, şi avem nevoie de sprijinul dvs.şi al României în integrarea europeană, drumul pe care am păşit. Am reuşit implementarea mai multor reforme sociale, conducându-ne de legislaţia europeană. De foarte multe ori, legile României ne-au servit drept exemplu şi ne ghidăm după ele”, a declarat Valentina Buliga.

Potrivit unui Comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din RM, Valentina Buliga a spus că îşi doreşte în continuare o colaborare eficientă şi că împreună cu autorităţile de la Bucureşti vor iniţia mai multe proiecte, precizând că Republica Moldova va urma exemplul României în ceea ce priveşte combaterea muncii la negru şi protecţia drepturilor copilului.

„Sper în aderarea Republicii Moldova cât mai urgent la Uniunea Europeană. Astfel vom putea fi, vorba românului, umăr la umăr. Pentru că avem nevoie de sprijin reciproc şi trebuie să vă spun că nu doar Republica Moldova are ce învăţa de la noi, dar şi noi ne putem inspira de la voi. Începând cu acest moment, suntem deschişi să discutăm orice problemă apărută şi să oferim sprijinul nostru”, a spus ministrul Muncii din România.

Delegaţiile celor două ministere au abordat mai multe subiecte sociale de importanţă majoră , inclusiv aşa-numită Lege a zilierului, pensiile, incluziunea socială, persoanele cu dizabilităţi şi drepturile cetăţenilor din Republica Moldova aflaţi la muncă în România şi viceversa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro