Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:35:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reunirea- obiectiv naţional! FOTO


21 octombrie 2013

Aproape 10000 de români au demonstrat pentru readucerea Basarabiei acasă

Curentul unionist de pe ambele maluri ale Prutului este într-o continuă ascensiune, dovadă numărul tot mai mare, de la an la an, al participanţilor la mitingurile pentru reunirea ţării la graniţele ei din 1918. În acest context se înscrie şi Marşul Unirii, desfăşurat ieri în Bucureşti, care a reunit aproape 10000 de români, printre care şi vreo 200 veniţi din Basarabia. Demonstraţia paşnică din capitala României reprezintă un gest important de susţinere a Republicii Moldova în eforturile sale de a ieşi din sfera de influenţă a Rusiei şi de apropiere de Uniunea Europeană, cu exact o lună înaintea Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde R.Moldova ar trebui să parafeze Acordul Aprofundat şi Comprehensiv de Liber Schimb (DCFTA) şi Acordul de Asociere cu UE. Fără doar şi poate că Vilnius poate fi un moment crucial pentru destinul european al celui de al doilea stat românesc.

Marşul a început în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului şi s-a încheiat cu un miting în Parcul Izvor, în faţa Parlamentului României. Participanţii au scandat în permanenţă „Vrem Unire”, ”România-obiectiv naţional””România nu uita, Basarabia e-a ta !”„Unirea face puterea”, „Trăiască, traiască şi-nflorească/ Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”. „Ale, ale, Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti”, ” Basarabia pământ românesc!” „Basarabie română, hai să dăm mână cu mână/ Că-ţi aducem peţitor mândrul nostru Tricolor”, această din urmă scandare legată de un Tricolor gigant  de 1200 mp, cusut la Chişinău, de către un grup de tineri ai Platformei civice ”Acţiunea 2o12”.

”Asta-i vocea majorităţii poporului român, care îşi doreşte ca Basarabia să fie o prioritate naţională a Guvernului de la Bucureşti”, spunea Mira Voinu, studentă la Universitatea de Stat din Chişinău. Visul său: ”vreau să trăiesc şi să muncesc în ţara neamului meu românesc, România reîntregită!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro