Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:07:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un miliard de euro, ”aruncat” pe râul Prut


7 noiembrie 2013

Membrii Comisiei comune pentru Integrare Europeană (CCIE) dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României au discutat, la Chişinău, despre un proiect de instalare a 13 hidrocentrale pe râul Prut, informează Agerpres.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului României, Florin Constantinescu, costul proiectului ar fi de peste un miliard de euro. Dacă se va dori şi amenajarea Prutului pentru a-l face navigabil, costurile ar ajunge la aproape două miliarde de euro. „Este un proiect foarte important pentru ambele ţări. Cred că e o idee bună care trebuie promovată”, a mai adăugat acesta.

Co-preşedintele Comisiei din partea Parlamentului de la Chişinău, Ana Guţu, a salutat iniţiativa, considerând-o extrem de importantă în contextul demersurilor Republicii Moldova pentru asigurarea securităţii sale energetice.

Proiectul ar putea fi finanţat în baza unui parteneriat public-privat sau din fonduri europene. În prezent, România şi Republica Moldova construiesc un gazoduct, în regiunea oraşelor Iaşi şi Ungheni, care va permite alimentarea cu gaz a Republicii Moldova. De asemenea, cele două state discută şi despre interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro