Joi, 28 martie 2024 - 12:36:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traian Băsescu, despre unirea cu Republica Moldova


13 decembrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu spune că, după ce îşi va încheia mandatul, unificarea cu Republica Moldova va fi „unul dintre proiectele” în care îşi va „pune resursele”. Şeful statului a fost întrebat, la un post de televiziune, despre o declaraţie a sa anterioară în legătură cu proiectul de ţară privind unificarea cu Republica Moldova

„Categoric mă voi ocupa de acest proiect, va fi unul din proiectele în care, după ce îmi voi termina mandatul, îmi voi pune resursele", a spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a spus că el crede în acest lucru şi crede că şi România are nevoie de Republica Moldova, la fel cum are şi Republica Moldova nevoie de România, ca să avanseze mai rapid, mai sigur, în drumul său european.

„Nu îmi este ruşine de ce am spus şi nu mă deranjează nici dacă vreun politician spune: vai, cum am putut spune aşa ceva, că îi întărim pe comuniştii de la Chişinău. Comunişti sunt toţi aceia care joacă între Moscova şi Bruxelles (...). Dar nu este un proiect care să se poată face mâine sau poimâine", a spus şeful statului.

„Acum nu este un moment în care lucrurile să se poată întâmpla”, a spus Traian Băsescu, adăugând că dacă în România 70% din populaţie vrea unirea, în Republica Moldova procentul este mult sub 50%. „Un astfel de proces este dependent fundamental de voinţa oamenilor”, a adăugat el.

Traian Băsescu a declarat, în 27 noiembrie, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită.

„Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, spunea preşedintele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro