Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:30:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal politic, nejustificat, la Chişinău


13 decembrie 2013

Recent, reprezentanţii unei formaţiuni politice care s-au proclamat ”luptători cu mafia” au organizat o manifestaţie zgomotoasă în preajma clădirii nr. 63 de pe str. Kogălniceanu din Chişinău, care se află în gestiunea Guvernului Republicii Moldova. Printre inepţiile rostite în adresa mai multor factori guvernamentali, manifestanţii au opinat,  eronat, precum că blocul nominalizat ar fi destinat unui lider de partid dintre cele aflate la putere în Republica Moldova.

În legătură cu aceste afirmaţii tendenţioase, plasate în public de pe terenul luptelor politice, serviciul de presă al ANSA este abilitat să declare următoarele: blocul nr. 63, monument de arhitectură şi clădire istorică, a fost înălţat în anul 1904, iniţial având rolul de zemstvă (reşedinţă) a guberniei Basarabia din componenţa Imperiului Rus. În ultimele decenii, la această adresă au activat câteva instituţii ştiinţifice şi de cercetare din domeniul agricol. În anul 2001, construcţia a fost transmisă la balanţa fostei Agenţii Sanitar-Veterinare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Odată cu înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, la începutul anului curent, clădirea  a trecut la balanţa acestei instituţii publice centrale, ca reşedinţă. Clădirea nominalizată este însă într-o stare avansată de degradare, astfel că ANSA a demarat procesul de consolidare şi reconstrucţie, cu restabilirea aspectului ei original. Până în acest moment, investiţia în acest scop depăşeşte cifra de 700 mii de lei. Se preconizează ca aceste lucrări de restaurare să fie finalizate  în al patrulea trimestru din 2014, când Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor îşi va muta sediul în această clădire, luând-o în gestiune totală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro