Vineri, 29 martie 2024 - 2:16:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Experienţă occidentală, în siguranţa alimentară


15 decembrie 2013

La Bălţi a avut loc un seminar organizat de Proiectul TWINING „Suport pentru Republica Moldova în domeniul normelor şi standardelor privind siguranţa alimentară pentru produsele de origine vegetală”, cu participarea inspectorilor ANSA din zona de nord a Republicii Moldova. Cu câteva zile mai înainte, Proiectul TWINING a organizat un seminar de instruire la tema instrucţiunilor bazate pe riscuri. Forul s-a desfăşurat în incinta Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare cu prezenţa inspectorilor ANSA de la punctele vamale şi din Direcţia control la frontier).

Pe marginea tematicii anunţate la Bălţi au ţinut discursuri doi reputaţi experţi europeni: Claire Varey, inspector, Direcţia controlul la import,  Aeroportul Manchester, Agenţia pentru cercetări in mediu şi alimentaţie (Fera), Regatul Unit al Marii Britanii, şi Vaclovas Kučinskas, director adjunct, Direcţia Fitosanitară, Serviciul de Stat  Plante, Lituania.

Claire Varey s-a referit la formele şi metodele de control fitosanitar la importuri. Împreună cu Vaclovas Kucinskas, ei au prezentat şi o inspecţie cu depistare de mărfuri de contrabandă, cu secţionarea încărcăturii şi a celor mai problematice bunuri. Experta a mai povestit cum, în Marea Britanie, se prevalează şi se ambalează probele de laborator supuse identificării bolilor şi dăunătorilor.

La rândul său,Vaclovas Kucinskas a informat în special despre controlul fructelor citrice şi care trebuie să fie materialul de ambalare a lor. Ambii experţi au dat răspunsuri clare la numeroasele întrebări parvenite din sală.

Cu un cuvânt de salut către cei prezenţi la seminarul de la Bălţi s-a adresat Matthew Brown, consilier al Proiectului Twinning în Republica Moldova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro