Joi, 28 martie 2024 - 3:07:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lecţii de accesare a fondurilor europene pentru moldoveni


22 februarie 2014

Cu circa patru luni în urmă, Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti lansa un proiect inedit destinat administraţiilor publice din R.Moldova, proiect intitulat ”Tineretul  - viitorul ţării”, care îşi propunea o serie de instruiri, de către specialişti români, referitoare la modul de accesare fonduri europene, în perioada pre şi post aderare la Uniunea Europeană. Prima ”lecţie„ a avut în luna noiembrie 2013, în raionul Criuleni, la care a participat un mare număr de primari şi reprezentanţi ai administraţiilor locale.

Cea de a doua instruire a avut loc, acum câteva zile, în oraşul Străşeni, la care au participat circa 50 de primari şi funcţionari publici ai raionului. Cu acest prilej, vicepreşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni, Daniel Adam, a ţinut să remarce faptul că instruirile sunt oferite gratuit.

Expertul în atragerea investiţiilor europene, Georgiana Tănase, le-a explicat primarilor şi funcţionarilor locali despre  paşii care trebuie întreprinşi pentru a obţine granturi europene. Aceasta le-a transmis experienţa autorităţilor locale din România din perioada pre şi post aderare la UE, inclusiv despre greşelile care au fost comise la acea etapă.

 Reprezentantul administraţiei publice a oraşului Străşeni, Alina Cozorez, a spus că la această întâlnire au fost prezentate mai multe proiecte implementate în România în domeniul dezvoltării infrastructurii satelor. Sunt proiecte care prezintă un interes sporit şi pentru primarii din Republica Moldova, aceştia solicitând informaţii despre posibilitatea de a obţine fonduri europene pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii la sate în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Proiectul studenţesc urmează să ajungă în toată raioanele Moldovei, iar primarii şi funcţionarii care doresc să participe la asemenea instruiri, precum cele de la Criuleni şi Străşeni, sunt îndemnaţi să solicite sprijinul Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro