Joi, 28 martie 2024 - 10:53:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Presupusul ucigaş al deputatei britanice pro-UE Jo Cox era un simpatizant neonazist


17 iunie 2016

Presupusul ucigaş al deputatei laburiste britanice pro-UE era un "susţinător fervent" al unui grup neonazist cu sediul în Statele Unite, a informat joi un grup de apărare a drepturilor civile, relateaza AFP.

Potrivit Southern Poverty Law Centre, atacatorul identificat de mass-media britanice ca Thomas Mair avea o "lungă istorie cu naţionalismul alb".

"După arhivele obţinute de Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair era un susţinător fervent al Alianţei Naţionale, care a fost timp de zeci de ani cea mai importantă organizaţie neonazistă din Statele Unite", a dezvăluit pe site-ul său grupul de apărare a drepturilor.

Potrivit Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair ar fi cheltuit peste 620 de dolari pe lucrări ale Alianţei Naţionale, grupare care a lansat un apel la crearea unei naţiuni formate exclusiv din albi şi la eradicarea poporului evreu.

Deputată laburistă pro-UE, Jo Cox, 41 de ani, a fost ucisă joi după-amiază la Birstall, în nordul Angliei. La scurt timp, poliţia l-a reţinut pe presupusul atacator, un bărbat în vârstă de 52 de ani, descris de vecinii săi ca un "solitar" şi identificat de presă ca Thomas Mair.

Motivele sale nu sunt cunoscute deocamdată, dar, potrivit unui martor citat de mass-media, ucigaşul i-ar fi strigat "Britain first" acestei europarlamentare care a făcut constant elogiul diversităţii şi a promovat cu ardoare cauza refugiaţilor sirieni.

Potrivit fratele său, Scott Mair, el a suferit de o boală psihică şi a urmat un tratament.

"Încă nu pot să cred. Fratele meu nu este violent şi nu este deloc interesat de politică", a declarat el în cotidianul Daily Telegraph. "Are antecedente de boală psihică, dar a primit ajutor", a mai spus Scott Mair.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro