Joi, 25 aprilie 2024 - 11:47:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traficul din portul Calais a fost întrerupt în cursul nopţii din cauza unor migranţi


18 iunie 2016

Imediat după ora 02.00 de sâmbătă, (00.00 GMT), a fost semnalată prezenţa unor migranţi care înotau în portul Calais, încercând să ajungă la cheiurile de îmbarcare pentru feriboturile de maşini spre Dover, în Anglia, a anunţat unul dintre salvatorii care au participat la căutări.

Portul a fost închis pentru a permite desfăşurarea căutărilor: feriboturile cu plecarea spre Anglia au rămas imobilizate şi cele care veneau dinspre Dover aşteptau la faţa locului, în largul portului Calais, au anunţat autorităţile locale.

Un important dispozitiv de căutare a fost organizat: nave de serviciu, salvamari, elicopter al marinei naţionale, ambarcaţiuni ale gărzilor de coastă şi bărci de pescuit, a afirmat aceeaşi sursă citată de AFP.

În cele din urmă un migrant a reuşit să ajungă pe chei cu propriile mijloace şi un altul a fost recuperat de o navă de salvare, au indicat autorităţile, precizând că aceste două persoane au fost preluate de echipele de ajutor şi transportate la spital.

"Căutările au fost efectuate de către Cross (Centrul regional operaţional de supraveghere şi salvare), traficul din port a fost întrerupt timp de o oră şi jumătate, de la 2.20 la 3.50 (între 00.20 şi 1.50 GMT)", a anunţat prefectura maritimă.

Aproximativ 4.000 de migranţi, în special afgani şi sudanezi, trăiesc în tabăra din Calais supranumită "Jungla", potrivit unui bilanţ al statului francez realizat la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce unele asociaţii avansează cifra de 5.000 de persoane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro