Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:52:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce românilor le va fi greu în UK după Brexit?


28 iunie 2016


 

Numeroase incidente cu caracter rasist s-au înregistrat în Marea Britanie după referendumul care a decis ieşirea ţării din UE, fiind vizaţi polonezi, români, italieni şi musulmani, somaţi să părăsească teritoriul britanic, informează publicaţia EUObserver.

Autorităţile britanice s-au sesizat după ce pe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotriva italienilor, musulmanilor, românilor şi polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez - Posk - au fost inscripţionate cu sloganuri xebofobe, duminică.

Era de aştepat că Brexitului va aprinde rasismul, susţinut în pricipal, de britanicii care nu reuşesc să-şi găsească un loc bine definit în societate (românii din diaspora, sţiţi foarte bine la ce englezi mă refer).

Păi dragi români, harnici şi muncitori, care aţi plecat la peste 2.000 km de ţara voastră, special ca să aveţi o viaţă liniştită, să vă vedeţi strict de familie şi viaţa voastră, credeţi că rasiştii vă privesc cu ochi buni?

Toţi cei care aţi comentat la postările mele din grupuri, aţi afirmat că sunteţi oameni normali, care munciţi sârguincios şi vă vedeţi strict de viaţa voastră.

Sunt perfect de acord cu voi, dar şi voi ingoraţi, cu toate că este foarte greu de ignorat, că în UK au ajuns şi un număr foarte mare de ţigani, care i-au disperat şi pe cei mai linştiţi englezi. Din păcate şi ţiganii au cărţi de identitate pe care scrie "naţionalitatea română", nu "ţigănească", exact ca pe carţile voastre de identitate. Citiţi aici ce-au putut să facă ţiganii cu un simbol al englezilor, pădurea Sherwood a lui Robin Hood.

Odată aprinsă scânteia rasismului de către Brexit, trebuie să treacă destul de mult timp până lucrurile de vor linişti.

În orice oraş important mergi în UK, întalneşti şi cateva sute de ţigani. Şi ei muncesc ca voi? Este greu de explicat că voi nu sunteţi ca ei şi numai cei care sunteţi de multă vreme într-un loc de muncă, unde colegii, patronii, vă cunosc şi ştiu care este diferenţa între un "rrom" şi un român.

Brexitul nu a făcut altceva decât să asmută "prostimea", care visează că dacă ar pleca toţi emigranţii din UK, ar duce-o ei mai bine. Acesta este unul dintre motivele pentru care toţi românii vor fi afectaţi de Brexit.

Poate într-un material viitor, vă voi mai explica şi alte motive pentru care, chiar şi cei care sunteţi integraţi acolo, veţi fi avea diverse şicane, pe care nu le-aţi avut înainte de Brexit.

Am avut ocazia să lucrez ca inginer de service CNC în fabrica AETC - PCC Airfoils din Wigston, să stau numai între englezi şi să-i cunosc foarte, foarte indeaproape. Apoi am avut ocazia sa fiu alături de o echipă de ingineri englezi (specialişti în comenzi numerice FANUC) în România, "pe terenul meu" şi să discutăm foarte mult despre ei şi despre noi.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro