Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:31:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La Bruxelles s-a cerut scurtarea agoniei după Brexit - efectul asupra românilor din UK


29 iunie 2016

Uniunea Europeană este gata să înceapă de astăzi procedura de ieşire a Regatului Unit din blocul comunitar ca urmare a votului în favoarea Brexit, a afirmat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la summitul european la Bruxelles, relatează AFP. Vestea este una proastă şi pentru românii din Regat, pentru că în acest fel perioada de ieşire din UE se scurtează.

"Europa este gata să înceapă procedura de ieşire a regatului din UE chiar de astăzi, fără entuziasm, după cum vă puteţi imagina. Acesta nu este scenariul la care visăm", a declarat Tusk în faţa jurnaliştilor.

Liderii din UE ar urma să aibă în septembrie un summit informal în format de 27 de membri, pentru a discuta despre ieşirea Marii Britanii din UE, potrivit unei propuneri despre care Donald Tusk a afirmat că o va face la summitul european de două zile care a început marţi la Bruxelles.



Vă reamintim ca la întâlnirea dintre David Cameron si Klaus Iohannis din luna Decembrie a anului trecut, acesta a afirmat: "Marea Britanie sprijină principiul liberei circulaţii în UE, însă trebuie rezolvată "presiunea" asupra serviciilor publice exercitată de libertatea de mişcare."

"Sprijin principiul liberei circulaţii, este un principiu de bază. Şi românii, ca şi alţi europeni, aduc o contribuţie valoroasă în Marea Britanie în foarte multe domenii, dar nu am crezut niciodată că această libertate de mişcare va aduce atâţia oameni şi trebuie să rezolvăm toată această presiune care se exercită pe serviciile noastre publice", a mai spus Cameron, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

Prin aceste declaraţii, s-a lăsat să se înţeleagă că românii vor putea lucra în continuare în Marea Britanie.

Din cele prezentate mai sus, Bruxell-ul doreşte ca Marea Britanie să părăsească UE cât mai repede, iar toţi românii din regat, care sunt asistaţi social, vor trebui să plece acasă (la fel de repede). De asemenea, vă reamintim că din 19 Ianuarie 2016, pentru a lucra pe teritoriul britanic ca asistent medical este necesar să aveţi promovat testul de limbă engleză la nivel ACADEMIC.

Nu uitaţi că după ieşirea Marii Britanii din U.E, se preconizează că aceasta va intra în recesiune economică (deja lira sterlina coboară vertiginos săptămânal) aceasta având ca efect scăderea numărului locurilor de muncă în toate domeniile, inclusiv în construcţii (domeniu în care lucrează foarte mulţi români).

UPDATE: Dragi romani din Marea Britanie, voi ce parere aveti despre materialul despre romani publicat astazi de astazi din Daily Mail: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3665474/Family-16-Romanians-young-children-set-home-London-flyover.html
????

Cumulaţi aceste informaţii cu cele prezentate anterior în materialul

Efectele Brexit-ului asupra românilor aflaţi în UK



UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Bruxelles, că premierul David Cameron a dat asigurări în numele Marii Britanii că românii aflaţi acolo vor putea să rămână şi să muncească în Regatul Unit şi că acesta şi-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit.
 

"Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească. Şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo", a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.

Preşedintele a adăugat că sunt "foarte multe mize" pentru România în cadrul Consiliului European de la Bruxelles.

"Suntem hotărâţi să ne negociem poziţia foarte bine, în primul rând, sigur, poziţia românilor care lucrează şi trăiesc în Marea Britanie", a arătat Iohannis.

Şeful statului a precizat că din discuţiile de până acum purtate pe tema Brexit reiese foarte clar că "nimeni nu a avut un plan B".

"Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru 'remain' şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat că tabăra 'leave' nu are niciun plan concret", a mai declarat Iohannis.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro