Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:31:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Magazinul unor români a fost incendiat în oraşul britanic Norwich


10 iulie 2016

Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de vineri spre sâmbătă în oraşul Norwich din Marea Britanie, Ministerul Afacerilor Externe solicitând autorităţilor britanice să clarifice natura incidentului şi să prevină o escaladare a tensiunilor.
 

”Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie”, informează MAE, care condamnă orice manifestare extremisă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români.

Totodată, ministerul mulţumeşte comunităţii de afaceri din oraşul bitanic, care s-a solidarizat cu familia de români afectată de incident.

”Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra”, mai transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Britanicii s-au mobilizat sâmbătă, după ce un magazin românesc din Norwich a fost incendiat, aparent pe fondul sentimentelor rasiste din Regatul Unit alimentate de rezultatul referendumului privind apartenenţa la UE, şi au strâns, în numai câteva ore, peste 25.000 de lire sterline ce vor ajunge la proprietari, relatează Yahoo News.

Pe o pagina de donatii, deschisa de cunoscuti, pentru a o ajuta pe Maria, proprietara magazinului, s-au strans peste 25.000 de lire in conditiile in care ar fi avut nevoie pentru reparatii de doar 500 de lire. "Generozitatea voastra ne-a depasit asteptarile. Proprietarii magazinului insista ca au nevoie de o suma mai mica pentru a repara stricaciunile. Restul va fi donat unei organizatii caritabile" este mesajul care a aparut in ultimele ore pe pagina de crowdfunding.


 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro