Joi, 28 martie 2024 - 8:02:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lovitură a taberei anti Brexit! May nu poate declanşa Brexitul fără aprobarea Parlamentului


3 noiembrie 2016

Premierul Theresa May nu poate să declanşeze ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără aprobarea Parlamentului, a stabilit joi Înalta Curte de Justiţie de la Londra, relatează The Associated Press şi BBC News.

Guvernul urmează să facă apel împotriva hotărârii, la Curtea Supremă.

May afirmă că referendumul prin care a fost decisă ieşirea ţării din UE nu are nevoie de un vot în Parlament, însă criticii ei spun că acest lucru este neconstituţional.

Premierul a anunţat că va invoca Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona şi va notifica UE cu privire la intenţia Regatului de a părăsi blocul european până la sfârşitul lui martie, în urma deciziei britanicilor, prin referendumul din iunie, de a ieşi din Uniune.

Intenţiile Guvernului de declanşare a Articolului 50 au fost contestate, ceea ce are importante implicaţii constituţionale cu privire la echilibrul puterii între Parlament şi Guvern. Theresa May vrea să folosească "prerogativa regală", care permite Guvernului să se retragă din tratate internaţionale.

Reclamanţii argumentează, însă, că ieşirea din UE va suprima drepturi, inclusiv libera mişcare în interiorul UE, şi subliniază că acest lucru nu poate să fie făcut fără aprobarea Parlamentului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro