Joi, 18 aprilie 2024 - 3:18:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


RePatriot - proiect care cheamă românii din Diaspora să revină acasă


4 decembrie 2016


 

În acest început de iarnă, la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, a avut loc ultima Conferinţă RePatriot din acest an, unde s-au reunit membrii Romanian Business Leaders, antreprenori de succes din România,  demnitari locali, partenerii şi invitaţii care susţin proiectul  de repatriere prin antreprenoriat, denumit RePatriot.

“Văd oportunităţi la tot pasul, pentru că noi interacţionăm cu toate industriile economiei româneşti! Serviciile, turismul, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiile, hi-techul în general oferă posibilităţi de a face profit. Agricultura e de interes, pentru că mai există teren nelucrat de mai mulţi ani. Infrastructura însă este o problemă reală, dar în ciuda neîmplinirilor se poate face business în România”, a spus Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier.

Dintre personalităţile prezente, mentionăm pe: Delia Popescu – ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Mircea Hava – primar Alba Iulia, Marius Bostan – antreprenor şi iniţiatorul proiectului RePatriot, Felix Pătrăşcanu – co-fondator FAN Courier, Gabriel Aftenie – fondator Babilon Consult, Sergiu Manofu – fondator Travel Ideea, Cosmin Lixandru – fondator Tyre Management, Roxana Olaru – co-fondator Creadiv, Bianca Dancilă – fondator Grip Ads, pSergiu Manofu – partener Travel Ideea, Simona Pirtea – antreprenor, Andra Giucă – CEO Voss Review, Violeta Cenuşă – fondator PA Services. Printre cei înscrişi la această conferinţă s-a aflat şi Decebal Popescu-manager general Cartrans România din Ploieşti.

 

 

Principala idee care a însoţit Conferinţa din Cetatea Unirii, a fost tocmai unirea antreprenorilor din  România cu creatori de valoare din Diaspora, care sunt îndemnaţi sa revină acasă. De remarcat faptul că, începând din acest an, Diaspora a trecut la statutul de resursă.

Printre cei care au revenit deja acasă se află Iacob Rus, repatriat pentru adoua oară din Spania, care a demarat o afacere de success  în Aiud, mesajul său fiind că se poate şi în România! O prezenţă inedita, revenită acasă, a fost tânăra Diana Nedea, 33 de ani, care acum cinci ani a pornit o afacere cu încălţăminte cu 8000 de euro, anul acesta estimând venituri de 400 000 de euro.

“Peste tot sunt oameni deosebiţi, însă trebuie să îi descoperim! De ce nu au curaj să se întoarcă românii în România? Pentru că lucrurile trebuie discutate cu adevar şi curaj!”

Ne dorim ca acest proiect să se dezvolte împreuna cu voi, să construim o singură Românie pentru toţi românii, oriunde s-ar afla. Să aducem Diaspora alături de ţară, să ne fie ancora de stabilitate, securitate şi bază pentru accelerarea dezvoltării economice.
Veniţi alături de noi! Niciun efort nu e prea mic pentru aceasta cauză mare. După 1848 un grup de aproape 100 de români întorşi de la şcoli au pus bazele României moderne şi au creat premisele construirii României mari in 1918. În următorii aproape 100 de ani mulţi dintre românii aflaţi pe toate meridianele au susţinut cauza ţării, au purtat steagul tării, au trimis bani acasă şi s-au rugat pentru noi când ne-a fost greu. Acum a venit randul nostru să lucrăm pentru ca 100 de ani de la Marea Unire sa ne regasească împreuna într-o singura şi puternică Românie, ţara pe care o merită Neamul nostru”.( din mesajul de salut adresat Conferinţei de către primarul Mircea Hava).

Concluzia desprisă la finalul Conferinţei ar fi că peste 70 la sută din românii din Diaspora ar dori să revină acasa, dar corupţia şi nivelul de trai de aici îi fac să se mai gândească…


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro