Vineri, 29 martie 2024 - 9:22:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sute de români sunt studenţi la University College London


4 decembrie 2016

„Exodul de creiere” a devenit un fenomen tipic pentru România ultimilor ani. Profesionişti din toate domeniile îşi caută împlinirea profesională şi umană dincolo de graniţele ţării. Viitorii profesionişti fac la fel, imediat ce au ieşit de pe băncile liceului: cei mai buni elevi români devin studenţi ai Universităţilor din străinătate

Această realitate are şi o parte optimistă: cei care pleacă la studii departe de casă îşi doresc să se întoarcă în România, pentru a-i oferi ţării natale şansa unui viitor pe măsura potenţialului său.

În prezent, peste 45.000 de tineri români studiază în străinătate. În fiecare an, numărul celor care evită sistemul de învăţământ de acasă creşte cu aproximativ 20 de procente.

La prestigioasa University College London  sunt înscrişi câteva sute de români. Au plecat din ţară cu gândul să obţină o diplomă care să aibă greutate oriunde in lume. Plătesc taxe de aproximativ 18.000 de lire sterline pe an, dar ştiu că aici au parte de beneficii şi oportunităţi care, în România, ar fi fost de domeniul fantasticului.

Departe de casă, tinerii au o singură dorinţă: să se întoarcă într-o Românie din care tot mai multi vor sa plece. Şi, dincolo de entuziasmul tinereţii, se află ceva mult mai important. Şi mai profund: convingerea că nu trebuie să aştepte o altă generaţie, după ei, pentru ca lucrurile să se mişte.

În 2016, pentru mulţi dintre noi, România este, încă, o ţară a frustrărilor, minusurilor şi regretelor. Dar are toate şansele să devină - atunci când tinerii care învaţă acum în străinătate se vor întoarce acasă - o patrie pe măsura potenţialului şi visurilor lor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro