Vineri, 29 martie 2024 - 12:08:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marea Britanie va ieşi din UE chiar dacă Parlamentul respinge termenii acordului


18 ianuarie 2017

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană chiar dacă Parlamentul va respinge termenii acordului final de ieşire din blocul comunitar, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, citat de Reuters.

Premierul Theresa May a anunţat, în discursul în care a prezentat planurile Guvernului privind strategia pentru ieşirea din UE, că acordul final va fi supus votului în Parlament, anunţ care a dus la aprecierea lirei sterline cu peste 2,6% în raport cu dolarul.

Întrebat în Parlament ce se va întâmpla dacă acordul este respins, Davis a spus că rezultatul referendumului de anul trecut rămâne valabil, iar Marea Britanie va părăsi Uniunea.

Marea Britanie va ieşi de pe piaţa unică europeană şi din uniunea vamală, dar va căuta să obţină un acord de comerţ liber “cuprinzător, îndrăzneţ şi ambiţios” cu UE, potrivit premierului britanic. May a subliniat că apartenenţa la uniunea vamală ar restricţiona Marea Britanie şi că ţara trebuie să îşi dezvolte relaţiile comerciale cu pieţele globale de export aflate în dezvoltare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro