Vineri, 29 martie 2024 - 2:43:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doi români, răniţi în atacul de la Londra


23 martie 2017

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite în atacul care a avut loc, miercuri, la Londra, fiind transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale, anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma atacului care a avut loc la Londra şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic.

”În urma demersurilor de urgenţă întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autorităţile locale, cu privire la identificarea cetăţeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele: din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, precizează Ministerul de Externe.

MAE precizează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, miercuri, într-un comunicat că un “incident grav a avut loc în apropiere de Piaţa Parlamentului în această după-amiază, care este tratat ca un atac terorist până când poliţia” ajunge la altă concluzie, relatează BBC.

Cel puţin patru oameni au murit, inclusiv un ofiţer de poliţie înjunghiat în curtea Parlamentului şi atacatorul, a anunţat Scotland Yard.

Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, au adăugat autorităţile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro