Marţi, 19 martie 2024 - 6:30:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brexit-ul nu va afecta buna colaborare dintre România si Marea Britanie


31 martie 2017

"Mai mult de jumatate dintre victimele din Marea Britanie sunt din afara Uniunii Europene si sunt relatii foarte bune cu multe dintre tarile respective. Relatia care exista acum între România si Marea Britanie va continua la fel, orice ar fi. Nu cred ca Brexit-ul va opri aceasta colaborare pentru ca este una foarte buna si de încredere. Când vine vorba despre crima organizata, cred ca România si UK trebuie sa mearga înainte si sa trebuie sa le aratam altora cum se poate lucra în parteneriate", a declarat Kevin Hyland, comisar britanic pentru problematica traficului de persoane si sclaviei moderne.

"Românii sunt exploati în zonele de munca bruta, munca în constructii, dar necalificata, vorbim despre spalatoriile auto, la fel, este un numar foarte mare de cetateni români. Acolo exista riscul unor fapte de trafic de persoane. Sunt zonele de munca necalificata unde fenomenul muncii la negru este coroborat cu afaceri ale unor traficanti", a explicat Robert Marin.

"Marea Britanie estimeaza ca sunt 13.000 de persoane care sufera din cauza sclaviei moderne, astfel doar 1 din 5 persoane raporteaza aceste abuzuri. Dar uitându-ne în Europa, relatia dintre Marea Britane si România este una dintre cele mai puternice, au fost mai multe investigatii comune decât orice alt parteneriat european. Trebuie sa lucram în continuare si sa gasim sursa acestor infractionalitati", a adaugat Kevin Hyland.

Declaratiile au fost facute la seminarul organizat de ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, pe tema traficului de persoane, la care a participati si Printul Charles de Wales. La eveniment a participat si ministrul Afacerilor Interne, Camen Dan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro