Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:40:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aleea Diasporei de la Veneţia-Mestre, Italia


6 aprilie 2017


 

”Aceasta minunată Alee, care a fost inaugurată în cadrul offline-ului Diasporei ”Adoptă un Vot” prinde tot mai multe rădăcini. Până acum au fost plantaţi deja 5 pomi. Primul la care a fost arborat drapelul UE a fost sădit chiar în timpul evenimentului diasporei, la care am participat şi eu, cu mare drag”, scrie dna Elena Robu, din Chişinău (in mijlocul fotografiei de grup).  ”Am lăsat o parte din rădăcini în Italia care să fie alături de zecile de mii de conaţionali de-ai noştri stabiliţi deja în această ţară”.

Urmează pomul diasporei din Irlanda, SUA, România şi un alt pom care reprezintă Moldova. Pentru toţi aceşti arbori încă se strâng fonduri. Costul plantării unui puiet este în jur de 200 de euro. Toate lucrările sunt autorizate de către primăria din Veneţia-Mestre. De asemenea, şi-au manifestat disponibilitatea pentru a sădi pomi pe Aleea Diasporei şi moldoveni din Grecia, Marea Britanie, Canada, Spania, Belgia. Dar este nevoie de strângere de fonduri pentru aceste lucrări.

Un detaliu curios este că basarabenii din Moldova şi România au ales să planteze tei, un copac simbol din poeziile marelui Mihai Eminescu. De asemenea, în prezent se poartă discuţii cu autorităţile locale pentru instalarea, aici, a unei bănci, unde se pot citi, in linişte, versurile Poetului Naţional.

Aleea Diasporei se întinde pe o lungime de aproape 250 de metri şi este amplasată în cel mai mare parc din Veneţia-Mestre şi unul dintre cele mai mari parcuri din Europa, San Guliano.

Această frumoasă acţiune are loc datorită Asociaţiei Gente Moldova, condusă de Ion şi Lidia Plop, conaţionalii noştri cărora le pasă de tradiţiile şi cultura neamului românesc şi care transmit aceste valori mai departe. Atâta timp cât mai există asemenea oameni, mai avem o şansă, nu este totul pierdut.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro