Marţi, 19 martie 2024 - 11:40:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentul European a adoptat condiţiile-cheie pentru acordul de ieşire a Marii Britanii din UE


6 aprilie 2017

Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezolutie in care sunt prezentate oficial principiile si conditiile cheie ale PE pentru a aproba acordul de retragere cu Marea Britanie.

Rezolutia a fost aprobata cu o larga majoritate: 516 voturi pentru, 133 impotriva si 50 de abtineri, informeaza site-ul PE.

In aceasta rezolutie, deputatii europeni subliniaza importanta asigurarii unui tratament egal si corect pentru cetatenii UE care traiesc in Marea Britanie si pentru cetatenii britanici care traiesc in UE.

In plus, se subliniaza ca Marea Britanie ramane un stat membru pana la plecarea oficiala, acest lucru presupunand drepturi si obligatii, inclusiv angajamente financiare care s-ar putea prelungi dincolo de data retragerii.

Interesele cetatenilor trebuie sa fie in prim-plan inca de la inceput, se arata in rezolutie, unde scrie ca cetatenii irlandezi "vor fi afectati in mod special". Deputatii cer tuturor partilor sa ramana angajate in procesul de pace din Irlanda de Nord si sa evite o granita puternica. Circumstantele speciale prezentate de aceasta situatie trebuie sa fie o prioritate in acordul de retragere.

Rezolutia avertizeaza Marea Britanie impotriva oricarei incercari de a limita drepturile privind libertatea de miscare inainte de retragerea efectiva din UE si cere UE-27 sa examineze modul in care se poate raspunde temerilor cetatenilor britanici ca Brexit va duce la pierderea drepturilor legate de cetatenia UE.

Deputatii cer ambelor parti sa actioneze cu buna-credinta si in completa transparenta pentru a asigura o retragere corecta.

Rezolutia noteaza ca Marea Britanie ar incalca legislatia UE daca va negocia acorduri comerciale cu state terte inainte de a parasi UE si avertizeaza Marea Britanie sa nu se angajeze in negocieri bilaterale cu unul sau mai multe state membre privind procedurile de retragere sau privind viitoare relatii cu UE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro