Marţi, 19 martie 2024 - 6:45:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UK: Fără muncitori străini, Brexit nu mai are nicio valoare!


4 mai 2017

Sansele ca Marea Britanie sa cunoasca prosperitatea in perioada post-Brexit sunt strans legate de mentinerea unui bazin de recrutare abundent pentru firmele din regat, sustin reprezentantii Camerelor de Comert britanice (BCC).

Intr-un raport intocmit la sfarsitul lunii trecute, grupul atrage atentia asupra faptului ca "Brexitul nu va valora nici macar cat hartia pe care va fi redactat", daca firmele din Regatul Unit nu vor avea de unde selecta personal bine pregatit, informeaza The Independent.

Teama liderilor BCC este legata de faptul ca guvernul Theresei May s-ar putea concentra pe obtinerea unui singur avantaj: accesul la piata unica europeana, ignorand nevoia companiilor de a angaja personal bine pregatit din afara granitelor.

86% din companiile din sectorul manufacturier si 59% din firmele de servicii din Marea Britanie au manifestat interesul de a-si extinde afacerile, dar amana momentul din cauza lipsei de personal bine pregatit, arata raportul BCC.

Reprezentantii grupului de Camere de Comert din regat sustin ca alegerile anticipate cerute de guvern "nu ar trebui sa se concentreze doar asupra procesului Brexit in sine, ci sa sigure formarea unui Executiv cu o strategie clara si indrazneata", menita sa asigure cresterea economica in toate regiunile din regat si pentru toate nationalitatile componente.

Incurajarea mediului de afaceri, negocierile Brexit, cresterea locala, infrastructura si comertul sunt punctele critice asupra carora ar trebui sa se concentreze viitorul guvern.

"Oficialii ar trebui sa puna capat neincrederii investitorilor cu privire la costul de a face afaceri in Marea Britanie si sa dea firmelor increderea de a continua investitiile, ajutand la crearea unor noi locuri de munca si cresterea exporturilor, atat pe perioada Brexitului, cat si dupa aceea", afirma Adam Marshall, director general BCC.

Apelul lansat de sefii Camerelor de Comert din Marea Britanie mentine acelasi ton cu semnalul de alarma tras de Federatia Specialistilor in Constructii, ai carei reprezentanti se plang de lipsa personalului calificat pe piata muncii interna.

Doar in Londra, forta de munca straina in constructii numara 157.000 persoane, reprezentand aproape jumatate din totalul angajatilor din sector. Datele statistice oficiale arata ca europenii care lucreaza in regat ocupa 7% din locurile de munca existente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro