Marţi, 19 martie 2024 - 7:55:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alin Florin Ciorceri, boxerul despre care nu se vorbeşte în România, dar care are Spania la picioare! FOTO şi VIDEO


28 septembrie 2017

Are 21 de ani. Vine de la Bistriţa şi face box profesionist. Nu în România, ci în Spania... Numele său este  Alin Florin Ciorceri şi suntem convinşi că veţi mai auzi de el. Deocamdată are Spania la picioare fiind considerat revelaţia anului în categoria uşoară.

EL NINO, cum îi spun spaniolii, este în Spania de 11 ani şi practică boxul de la vârsta de 16 ani. A plecat de la Bistriţa când avea 9 ani, iar primul sport cu care a cochetat este fotbalul.

“Am jucat fotbal, dar parcă nu exista pasiune. Apoi am descoperit boxul care a devenit viaţa mea. Boxul, chiar dacă pare un sport dur, este un sport frumos, olimpic,curat şi bazată pe multă strategie. Am renunţat la job pentru a face box şi deja nu concep că aş putea face altceva”, ne-a povestit Alin.

Se antrenează zilnic cel puţin patru ore cu spaniolul Jose Luis Pepiol, iar sportivul său preferat este portoricanul Miguel Cotto.



Chiar dacă a crescut în Spania, lui Alin îi este dor de România. Niciodată nu ascunde faptul că este roman şi şi-ar dori să boxeze pentru ţara noastră.

“Mi-aş dori să pot boxa în ţară. În România, boxul este mult mai bine cotat decât în Spania. Ţara noastră are campioni mulţi şi ar fi o onoare pentru mine să pot boxa pentru România. Aş lăsa orice în Spania, dacă cineva mi-ar oferi o şansă în ţară. Chiar dacă am descoperit sportul acesta în Spania, sunt şi voi rămâne român”, ne-a mai spus Alin Ciorceri.

Alin se pregăteşte de al cincilea meci la profesionişti. Primele trei le-a caştigat prin KO, iar ultimul la puncte. De altfel, ultimul meci, care a avut loc pe 22 septembrie la Valencia, a fost şi cel mai greu. Adversarul românului a fost venezueleanul Franklin Varela, în vârstă de 40 de ani, cu peste 60 de meciuri disputate în boxul profesionist. Dar, EL NINO nu s-a lăsat intimidat de experienţa adversarului şi a câştigat, spre satisfacţia românilor care i-au făcut galerie în sala Canal de Pinedo din Valencia.

“A fost un meci foarte greu. Adversarul meu avea o experinţă vastă, dar nu m-am speriat şi am câştigat la puncte. A fost extrem de dificil, dar un boxer profesionist luptă până în ultimul minut. Îmi doresc să ajung departe în sportul ăsta şi chiar îmi doresc o centură, visul oricărui pugilist”, ne-a mai spus românul.



Cei mai mari fani ai lui Alin sunt familia şi iubita sa. Alin este în Spania împreună cu părinţii şi cei doi fraţi ai săi. De altfel, Denis, fratele său cel mic, practică fotbalul, dar îşi doreşte şi el să înceapă boxul.

El Nino va avea următorul meci pe 24 noiembrie, tot la Valencia, dar încă nu a fost stabilit adversarul.

În timp ce Alin Ciorceri îşi doreşte să lupte pentru România, boxul din ţara noastră a fost implicat într-un adevărat scandal la Europenele de juniori. Patru sportivi au fost retraşi din competiţie fiind suspecţi de dopaj.Poate că a venit vremea ca federaţiile din ţara noastră să caute talente în sport şi printre tinerii români din diaspora. Astfel, şansele României la medalii în competiţii internaţionale ar creşte, mai ales că tinerii din diaspora chiar sunt mândri că sunt români şi îşi doresc cu adevărat să  reprezinte România.






 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro