Marţi, 19 martie 2024 - 10:47:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


35 de români, exploataţi în Italia pentru 1 euro pe zi VIDEO


17 octombrie 2017

Drama mai multor români, care trăiau într-o locuinţă dărăpănată şi plină de mucegai, plină de umiditate, a fost făcută publică de presa italiană.

Oamenii  aveau la dispoziţie şase duşuri, iar fiecărei persoane i se acordau strict cinci minute pentru baie, dar fără a beneficia de  apă caldă, notează Il Coriere del Giorno.

O anchetă, desfăşurată de către Carabinierii Inspectoratului de Muncă din Taranto, a descoperit dramele mai multor români care au fost ademeniţi să muncească în Italia, unde li s-a promis o viaţă mai bună. Tribunalul din Taranto a emis ordin de arest preventiv pe numele unui om de afaceri, în vârsta de 43 de ani, Ginosa Marina Francesco Sabato, şi pe numele unui intermediar care îi racola, un cetăţean român de 25 de ani.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi şi acum se văd nevoiţi să răspundă valurilor de acuzaţii care li se aduc, printre care se numără: exploatare prin muncă, furt sau vătămare corporală. Din informaţiile poliţiei, 35 de lucrători agricoli, bărbaţi şi femei de naţionalitate română, au fost exloataţi prin muncă şi obligaţi să trăiască în condiţii inumane.

Oamenii munceau zilnic în jur de 17 ore, pe care şi le petreceau sub soarele torid. Lucrătorii primeau între 1 şi 4 euro pe zi şi nu li se acordau zile libere sau concedii.

În cadrul firmei agricole, un angajat român este acuzat că racola muncitori din România. Acesta le plătea deplasarea în Italia şi le promitea că acolo li se va asigura un loc de muncă, salarii bine plătite, cazare şi masă.

În cadrul unei conferinţe de presă, colonelul Andrea Intermite a declarat că muncitorii erau exploataţi prin muncă şi trudeau până la 17 ore pe zi. După ce erau supuşi unei munci istovitoare, oamenii trăiau în condiţii greu de îndurat.

Dormitorul era plin de mucegai şi umiditate, iar paturile erau supraetajate şi neîngrijite. Lucrătorii aveau la dispoziţie şase duşuri unde nu aveau voie să-şi petreacă mai mult de cinci minute pe zi şi nu beneficiau de apă caldă. În plus, sistemul electric era unul deficitar, conectat ilegal la reţeaua publică.

Românul, suspectat că îşi exploata conaţionalii în Italia, este acuzat că îi supunea pe oameni asupra unor violenţe fizice. De pildă, o femeie l-a acuzat că a lovit-o de mai multe ori peste faţă sau în zona abdomenului.

Ancheta a luat naştere în urma denuţurilor sindicaliştilor din luna februarie 2017. Carabinierii au efectuat percheziţii şi au descoperit structura ilegală.

Ferma agricolă a fost sancţionată cu aproximativ jumătate de milion de euro, făcându-se responsabilă de o evaziune fiscală de circa 3.886.000 de euro.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro