Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:58:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, femeia care a preluat conducerea Cataloniei


30 octombrie 2017

Conducerea regiunii Catalonia a fost preluată de către Soraya Saenz de Santamaria, vicepremierul Spaniei, după ce Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional. Aceasta va conduce regiunea catalană, după ce puterea i-a fost delegată de premierul Mariano Rajoy, cel care trebuia iniţial să preia atribuţiile de conducător al regiunii Catalonia.

María Soraya Sáenz de Santamaría Antón (46 ani) este născută pe 10 iunie 1971, este membră a Partidului Popular din Spania şi ocupă funcţia de vicepremier al Spaniei. Anterior, ea a fost purtător de cuvânt al Guvernului din 2011 până în 2016, ministru al Sănătăţii din noiembrie - decembrie 2014, ministru de Justiţie în septembrie 2014 şi purtător de cuvânt al Partidului Popular din 2008 până în 2011.

De Santamaria este descrisă de presa spaniolă ca mâna dreaptă a premierului fiind numită "fata lui Rajoy" şi se aşteaptă să fie succesorul acestuia la conducerea partidului.

Simultan cu delegarea vicepremierului Spaniei de a intra în posesia atribuţiilor administrative ale regiunii, Ministerul spaniol de Interne a preluat conducerea asupra forţelor de ordine regionale. Aceste decizii au fost publicate în Monitorul Oficial din Spania.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro