Vineri, 29 martie 2024 - 2:10:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marea Britanie „accelerează” pregătirile pentru Brexit


1 noiembrie 2017

Marea Britanie grăbeşte ritmul pregătirii pentru „orice situaţie” care ar putea să apară odată cu ieşirea din Uniunea Europeană, a anunţat purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May.

La rândul său, negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a precizat că şi Bruxelles-ul este gata să „accelereze negocierile”, notează Reuters.

Cu numai 17 luni rămase până când Marea Britanie va părăsi oficial blocul comunitar, oamenii de afaceri sunt tot mai îngrijoraţi că Brexitul va avea loc fără niciun acord cu Bruxelles-ul, din cauza ritmului lent cu care au loc negocierile.

În acest context, Guvernul Theresei May este supus unor presiuni, care îl împinge spre opţiunea de a-şi face planuri pentru scenariul în care nu va exista un acord cu UE.

„În paralel cu negocierile de la Bruxelles este crucial să ne punem în ordine şi chestiunile domestice, astfel încât, la momentul Brexitului, să fim pregătiţi. În ultimele luni, pregătirile pentru ieşirea din UE au înregistrat un ritm accelerat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei MayŞi ministrul pentru Brexit, David Davis, a vorbit despre „accelerarea semnificativă” a ritmului cu care Guvernul se pregăteşte pentru ieşirea din UE.

La rândul său, negociatorul-şef al UE a precizat că şi Bruxelles-ul este gata să accelereze ritmul negocierilor.

„Am propus trei date diferite pentru noi runde de negocieri. În următoarele ore sau zile, vom colabora cu delegaţiile britanice pentru stabili exact când vor avea loc, pentru că este nevoie să muncim intens, astfel încât să ajungem la o înţelegere până în decembrie”, a spus Michel Barnier.

Pregătirile pentru ieşirea Marii Britanii din UE au generat, deja, costuri de jumătate de million de lire, scrie The Guardian.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro