Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:28:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şofer român, traficant de albanezi în Anglia. Ce metodă descoperise


5 decembrie 2017

Un şofer de TIR din România lua câte 1.000 de lire sterline de persoană pentru a transporta imigranţi ilegali albanezi din Olanda în Marea Britanie. Tânărul îşi ”echipase” special camionul pentru a trafica persoane

Potrivit Hull Daily Mail, Natanel Mateu îşi amenajase un compartiment secret în TIR şi a încercat să ofere un oarece confort, improvizând un pat din pături, în schimbul tarifului de 1.000 de lire.

Mateu a fost prins pe 30 iulie, când feribotul pe care se afla autovehiculul său a andocat în Hull, venind din Rotterdam. În urma examinării cu raze X a vehiculului său au fost detectate două persoane - doi bărbaţi, de 18 şi 29 de ani - ascunse în compartimentul secret.

Şoferul a fost arestat şi a recunoscut că făcea trafic ilegal de migranţi.

Potrivit instanţei, Mateu, în vârstă de 24 de ani, vine dintr-o familie cu „frică de Dumnezeu” şi este unul dintre cei şase fraţi angajaţi la firma de transport a tatălui său. Tânărul începuse să consume droguri, iar banii nu îi mai ajungeau, aşa că a ajuns să încalce legea.

Mateu a dorit să fie transferat la o închisoare din România, pentru a fi mai aproape de familia sa.

Apărătoarea sa a spus că din momentul în care a fost reţinut, românul a renunţat la droguri şi a mers la cursuri de engleză şi matematică. Mai mult, acesta ajută alţi deţinuţi să scape de abuzul de droguri.

”Ţi-ai făcut de ruşine familia, altfel respectabilă. Nu am nicio îndoială că te simţi profund ruşinat”, i-a spus judecătorul românului condamnat la 21 de luni de închisoare.

Acesta a mai spus că este bucuros să afle că Mateu şi-a schimbat comportamentul şi că ceea ce face este lăudabil şi trebuie să continue.

Cei doi albanezi au fost returnaţi în Rotterdam.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro