Joi, 25 aprilie 2024 - 8:56:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BauMax vrea să plece din România


1 aprilie 2014

România este ţara care aduce cele mai mari pierderi grupului austriac Baumax. Compania vrea să se retragă însă din toată Europa de Est. Pierderile BauMax la nivel de grup sunt aşa de mari, încât proprietarul a ajuns să-şi vândă colecţia personală de artă ca să facă rost de bani.

După ani în şir de pierderi, fondatorul Baumax, Karl-Heinz Essl, a ajuns la concluzia că extinderea companiei pe piaţa Europei de Est nu s-a justificat.

Nu ar fi pentru prima dată când familia Essl aduce bani de acasă ca să-şi susţină compania. Până acum, cei mai mulţi bani au fost pompaţi în susţinerea afacerilor din Europa de Est, care merg toate prost, din cauza puterii scăzute de cumpărare şi a pieţei încă slabe a construcţiilor.

BauMax este presat de datorii şi de bănci să-şi facă ordine în afaceri. Grupul austriac are datorii de 200 de milioane de euro, iar băncile au fost de acord să-l susţină până în 2016, dar are pretenţii de restructurare. Retragerea din Europa de Est ar însemna că grupul îşi va asuma o pierdere de 70 de milioane de euro.

În România, Baumax şi-a deschis primul magazin în 2006. Ultimul, cel de-al 15-lea, a fost deschis în 2012, an cu pierderi-record. Baumax a avut în acel an pierderi de 26 de milioane de euro în România dintr-un total la nivel de grup de 126 de milioane de euro.

În total, BauMax deţine aproape 160 de magazine din care 40% sunt în Austria. Cu excepţia Slovaciei, toate diviziile străine au fost pe pierderi.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro