Vineri, 29 martie 2024 - 9:34:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chinezii investesc 1 miliard de euro în Oltenia


4 mai 2014

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a avansat  un termen de şase săptămâni pentru începerea procedurilor de înfiinţare a societăţii mixte între Complexul Energetic Oltenia şi compania chineză Huadian, pentru investiţii estimate la un miliard de euro la termocentrala Rovinari.

Investiţia vizează realizarea unui grup energetic nou la Rovinari, de 600 MW, urmând să fie create astfel circa 400 de noi locuri de muncă, negocierile cu partea chineză fiind începute de mai mulţi ani, informează Mediafax.

Ministrul Economiei a menţionat că Termocentrala Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia, va beneficia în acest an de 30 de milioane de euro pentru a continua procesul de modernizare, Termocentrala Turceni având şi ea la dispoziţie un credit BERD de 200 de milioane de euro tot pentru modernizare.

Constantin Niţă a precizat că modernizările se fac în contextul în care CEO trebuie să îşi reducă costurile şi să se încadreze în preţul de vânzare a energiei pe bursă, în perspectiva în care unitatea urmează să vândă la bursă un pachet de 15% din acţiuni pentru a-şi majora capitalul necesar investiţiilor pe care le are programate.

Complexul Energetic Oltenia are aproximativ 19.000 de angajaţi şi include termocentralele de la Brăila, Craiova, Rovinari şi Turceni, precum şi minele de lignit din Oltenia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro