Joi, 28 martie 2024 - 11:35:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trenul care a provocat accidentul de lângă Moscova transporta marfă pentru uzinele DACIA din România


21 mai 2014

Marfarul care s-a ciocnit în trenul de pasageri Moscova-Chişinău aparţine Ucrainei şi transporta o încărcătură pentru uzinele Renault din România, anunţă Interfax, cu referire la surse.

In pozele de la accident se poate citi inscripţia „Liski“ de pe containere. Este vorba de Centrul ucrainean de stat pentru servicii de transport „Liski“. Compania are o garnitură numită „România“, care circulă pe traseul România (Dorneşti, Vicşani) – Ucraina (Vadul Sireţ – Zernovo) – Rusia (regiunea Moscova) şi retur. Pe site-ul centrului nu sunt, deocamdată, informaţii despre accident.Un tren de pasageri care efectua cursa Moscova-Chişinău s-a ciocnit cu un tren marfar. Accidentul s-a produs în apropiere de capitala Rusiei, Moscova. Potrivit Ministerului Transporturilor de la Chişinău, nouă oameni au murit, iar 15 sunt răniţi.

"Accidentul s-a produs la ora 11.58, ora Moldovei, la aproximativ 50 de km de Moscova. Garnitura de tren a fost lovită de un marfar, într-o curbă şi au fost lovite trei vagoane. Nu se ştie cine sunt victimele accidentului feroviar. La Ministerul Transporturilor a fost formată o celulă de criză, iar la locul accidentului se va deplasa un grup de lucru. Încă nu cunoaştem starea în care se află persoanele rănite, suntem informaţi prin telefon", a declarat viceministrul Transporturilor, Vladimir Cebotari.

Viceministrul Transporturilor a mai spus că garnitura rămasă intactă îşi va continua calea spre Chişinău, iar dacă va fi nevoie, va fi trimis un alt tren.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro