Vineri, 29 martie 2024 - 12:42:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avem cea mai mică inflaţie din ultimii 24 de ani


10 iulie 2014

România are cea mai scăzută inflaţie din ultimii 24 ani, arată datele oficiale. În luna iunie, preţurile au crescut cu numai 0,66 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Este o medie, desigur, pentru că unele produse s-au scumpit mult în ultimul an.

În primele şase luni ale anului, cele mai mari creşteri de preţuri au fost la fructe şi legume. Cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete - cu aproape 14 procente, şi fasolea boabe, cu peste 12 la sută. Am plătit mai mult şi pentru mierea de albine, faţă de luna decembrie a anului trecut.

Creşteri de preţuri am avut şi la celelalte categorii de produse. Spre exemplu, ţigările costă acum cu 6 la sută mai mult, iar serviciile poştale sunt mai scumpe cu peste 5 procente. Şi pentru carburanţi am plătit mai mult, în special din cauza supraaccizei de 7 eurocenţi pe litru.

Cel mai mult a scăzut preţul ouălor - cu peste 18 la sută. Plătim mai puţin şi pe zahăr şi cartofi, comparativ cu sfârşitul anului trecut. Preţul acestora s-a redus cu peste 7 procente.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro