Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:15:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lukoil opreşte rafinăria de la Ploieşti, după sechestrul impus de Parchet


7 octombrie 2014

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov, s-a declarat „foarte îngrijorat de evenimentele desfăşurându-se în jurul rafinăriei Petrotel care aparţine companiei petroliere ruseşti Lukoil, precum şi de atmosfera care se creează în legătură cu această situaţie”. Declaraţia lui Malginov vine după ce procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, percheziţii la sediile Lukoil în cadrul unui dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani şi după ce Parchetul a decis, luni, punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal. Potrivit procurorilor, prejudiciul estimat până în prezent este de 1.039.019.829 lei (230 de milioane de euro), din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscală şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spălare de bani. Vineri, la o zi după percheziţii, reprezentanţii rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti au anunţat Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova că opresc activitatea rafinăriei începând din după amiaza aceleiaşi zile, fără a preciza, în notificare, un motiv pentru care opresc instalaţiile din rafinărie şi nici o dată la care acestea ar urma să fie repornite. Iar luni premierul Victor Ponta a făcut o declaraţie dură la adresa procurorilor care au decis sechestrul asupra produselor Petrotel Lukoil, afirmând că „nu fugeau cu conductele în Rusia”

Într-o declaraţie publicată pe site-ul Ambasadei Rusiei, Oleg Malginov susţine că „o preocupare aparte o provoacă faptul că în cadrul măsurilor de anchetă s-a dispus ca uzina să oprească producţia ceea ce a pus în pericol funcţionarea întregului lanţ de producţie al companiei „Lukoil" din România”. Surse judiciare au explicat însă pentru gândul că procurorii nu au dispus sistarea activităţii rafinăriei, ci doar au pus sechestru asigurator pe produsele rafinăriei Petrotel Lukoil.

Ambasadorul Rusiei a mai susţinut îndeclaraţia sa că „în timpul activităţii sale în România „Lukoil-ul" a creat mii de locuri de muncă, a plătit regulat impozite în bugetul românesc, a acordat sprijinul comunelor locale, a investit în susţinerea ecologiei, perfecţionarea structurilor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, în dezvoltare a surselor netradiţionale de energie, i-a ajutat pe copii invalizi şi orfani etc”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro