Vineri, 29 martie 2024 - 2:04:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce malluri noi vor fi deschise anul viitor în România


27 decembrie 2014

România a fost împânzită de centre comerciale, peste 100 de proiecte (malluri, parcuri de retail şi galerii comerciale) fiind inaugurate în ultimii 15 ani, iar în 2015 îşi vor mai deschide porţile trei malluri în Bucureşti, Braşov şi Timişoara în urma unor investiţii de 300 de milioane de euro.

Cea mai importantă deschidere este programată în Bucureşti, unde grupurile NEPI şi Real4You au programat pentru luna aprilie inaugurarea proiectului Mega Mall din cartierul Pantelimon.

Cu o suprafaţă închiriabilă de 72.000 de metri pătraţi, Mega Mall va fi unul dintre cele mai mari malluri din Bucureşti, valoarea investiţiei fiind estimată la circa 160 de milioane de euro. Dezvoltatorii au atras în spaţiile mallului cea mai mare parte a retailerilor străini din zona de fashion, de la Peek & Cloppenburg, Marks & Spencer şi Zara la Mango şi H&M. În plus, mallul va cuprinde şi un hipermarket Carrefour, un cinematograf multiplex Cinema City care va avea prima sală cu proiecţii 4D din România, precum şi un centru World Class în cadrul căruia va fi amenajată şi o piscină semi-olimpică.

La ora actuală, proiectele dominante din Bucureşti sunt Băneasa Shopping City (în nordul oraşului), AFI Palace Cotroceni (în vest) şi Sun Plaza (în sud), iar Mega Mall îşi propune să fie principala destinaţie pentru amatorii de malluri din estul Capitalei.

Tot în primăvara anului viitor este programată şi deschiderea centrului comercial Coresi din Braşov, proiect dezvoltat de grupul francez Auchan pe terenul fostei platforme industriale Tractorul printr-o investiţie de 60 de milioane de euro.

Coresi va cuprinde un hipermarket Auchan cu o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi şi o galerie comercială de 32.000 de metri pătraţi printre ai cărei chiriaşi se vor afla retaileri ca Inditex, H&M, Kenvelo sau Flanco.

Coresi va fi cel mai mare centru comercial din Braşov, oraş în care mai funcţionează proiecte precum Unirea Shopping Center sau Eliana Mall.

Nu în ultimul rând, spre sfârşitul anului viitor este programată şi deschiderea celui de-al doilea mall din Timişoara, Shopping City Timişoara, proiect dezvoltat de grupul sud-african NEPI a cărui construcţie a demarat recent pe terenul fostei fabrici Dermatina din sudul oraşului.

NEPI a cumpărat anul acesta de la fraţii Cristescu un teren de 18 hectare în Timişoara şi vrea să construiască un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi care să poată concura de la egal la egal cu Iulius Mall Timişoara, centrul comercial cu cea mai mare cifră de afaceri din România, excluzând rezultatele mallurilor din Bucureşti.

Sud-africanii nu au anunţat deocamdată lista viitorilor chiriaşi, dar principalii “suspecţi” rămân Carrefour, Inditex, H&M şi alţi retaileri importanţi cu o prezenţă puternică în portofoliul celor de la NEPI care cuprinde în prezent zece centre comerciale în România. Investiţia în acest proiect este estimată la peste 80 de milioane de euro, iar terenul deţinut permite o a doua fază de dezvoltare.

Alte malluri vor mai apărea în următorii ani în zonele Obor (Veranda) şi Titan (ParkLake Plaza) din Bucureşti, dar ritmul de dezvoltare a acestui gen de proiecte a încetinit puternic, ţinând cont că estimările privind o creştere rapidă a puterii de cumpărare nu s-au adeverit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro