Joi, 28 martie 2024 - 10:53:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Europenii vor să reducă numărul maşinilor pe motorină


16 martie 2015

Autorităţile din ţări precum Franţa, Marea Britanie sau Norvegia se gândesc să reducă numărul de maşini pe motorină. Principalul motiv ar fi legat de faptul că acestea ar polua mai mult decât cele pe benzină, chiar dacă nu toţi analiştii sunt de acord cu această ipoteză, potrivit Ştirile TVR.

La sfârşitul anului trecut, prim-ministrul francez, Manuel Vallas, a declarat că promovarea maşinilor diesel de autorităţi a fost o greşeală şi că trebuie eliminate, treptat, din circulaţie. În prezent, aproximativ 80% dintre francezi conduc o maşină diesel, iar aceştia urmează să suporte o acciză suplimentară pe motorină.

În România, din cele 6 milioane de autovehicule, aproape 2,5 milioane sunt pe motorină şi 3,4 milioane sunt pe benzină. În Uniunea Europeană, mai bine de jumătate dintre maşinile vândute în 2013 au fost cele cu motoare pe motorină.

Motoarele diesel emit mai mult dioxid de azot

Motoarele pe motorină emit în atmosferă mai puţine grame de dioxid de carbon, gazul asociat cu încălzirea globală, însă problema este că eliberează o cantitate mai mare de alte substanţe toxice printre care şi dioxidul de azot. Acesta ar fi responsabil pentru diverse boli respiratorii.

Uniunea Europeană a decis să impună o limită de 40 micrograme pe metru cub de aer a dioxidului de azot. Cu toate acestea, în peste 300 de locuri din UE este depăşită această limită. Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, depăşiri s-au înregistrat în marile capitale, precum Londra, Paris, Madrid sau Roma.

La nivelul Uniunii Europene s-a decis chiar să existe şi sancţiuni pentru statele care nu iau măsuri de reducere a acestui nivel de noxe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro