Joi, 28 martie 2024 - 7:01:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Când cred economiştii că trece România la euro


11 aprilie 2015

Mai mulţi economişti care au participat la dezbaterea cu tema „Zona Euro încotro?”, organizată de Banca Naţională a României, au spus că mai avem de aşteptat până să înlocuim leul cu euro.

Potrivit preşedintelui Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, trecerea la euro în 2019, termen anunţat de autorităţile române, este „un obiectiv ambiţios”, însă nu există o agendă de parcurs pentru acest lucru.

„Ca să fie fezabil acel 2019 trebuia să venim urgent cu o agendă de reforme structurale pe care trebuie s-o implementăm, care să ne ducă la o convergenţă reală sănătoasă, sustenabilă pe termen lung şi să ne menţinem în acelaşi timp echilibrele macroeconomice, adică noi putem avea o convergenţă reală, deci cu creştere economică mai mare decât anticipăm printr-o stimulare fiscală, dar care dacă produce dezechilibre, n-am făcut nimic”, a declarat Ionuţ Dumitru, potrivit Digi 24.

Preşedintele Consiliul Fiscal crede că în cel mai optimist scenariu, România va trece la euro după 2020.

De asemenea, analistul financiar Florin Cîţu crede că România trebuie să se hotărască dacă face „reforma reală” în afara zonei euro, „când ai o politică monetară foarte independentă sau în interiorul zonei euro, când nu mai ai politică monetară independentă”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro