Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:01:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Muncitoare din Bangladesh, pentru o fabrică din Vâlcea


16 aprilie 2015

După ce patronul unei fabrici de confecţii aflată într-o comună vâlceană nu a găsit personal care să lucreze pe salariu minim pe economie, a apelat la importul de forţă de muncă.

În comuna vâlceană Bărbăteşti, sunt aşteptate acum femei din Bangladesh care să confecţioneze haine pentru englezi.

Autorităţile şi patronul fabricii de confecţii s-au văzut nevoiţi să angajeze croitorese din Asia pentru că localnicii refuză să muncească pe salariul minim pe economie, potrivit adevarul.ro.

Fabrica de confecţii textile din comuna Bărbăteşti a fost deschisă în urmă cu un an, iar de atunci patronii şi primarul din localitate încearcă să recruteze persoane care să confecţioneze haine pentru englezi.

„Când am adus acest investitor în Bărbăteşti am crezut că se vor bate oamenii pe cele 300 de locuri de muncă. Din păcate, nu a fost aşa. Fabrica are acum doar 28 de angajaţi din toată zona, de pe lângă Horezu. Degeaba am lipit afişe prin staţiile de autobuz şi am mers prin comune, pe la primării, să le spunem că avem locuri de muncă, că organizăm cursuri de calificare. N-a venit nimeni, oamenii nu vor să muncească”, a declarat primarul Constantin Banacu, citat de adevarul.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro