Vineri, 29 martie 2024 - 1:33:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Programul Rabla: Buget de 162,5 milioane lei pentru achiziţia de maşini noi pentru persoane fizice


28 aprilie 2015

Persoanele fizice care vor să achiziţioneze o maşină nouă pot aplica, începând de luni, 27 aprilie, în cadrul Programului "Rabla", bugetul alocat în acest sens de autorităţi fiind de 162,5 milioane de lei.

"Fiecare persoană fizică din România care are rezidenţă pe teritoriul ţării poate depune dosar la dealerii auto pentru achiziţionarea unei maşini noi începând de azi (luni, n.r.) de la ora 14,00. Îmi doresc foarte mult ca şi persoanele juridice să aplice pentru acest program, deoarece foarte multe dintre maşinile care circulă în România aparţin societăţilor comerciale", a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la sediul ministerului.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor /MMAP/, în cadrul Programului Rabla, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.

În urma sesiunii de depunere şi validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul ‘Rabla 2015′ au fost validaţi peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menţinută la 6.500 lei.

Ghidul de finanţare pentru Programul ‘Rabla 2015′ a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro