Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:19:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum lăsăm legal bacşiş băiatului cu pizza


6 mai 2015

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că persoanele care livrează pizza la domiciliu sau la birou pot primi bacşiş, dar numai dacă suma este lăsată la firma unde acestea lucrează.

Astfel, cumpărătorul trebuie să se deplaseze la sediul producătorului pentru a primi bonul fiscal pentru bacşiş.

Întrebat de către un jurnalist cum trebuie să procedeze în cazul în care vrea să lase bacşiş angajatului care aduce pizza, ministrul a răspuns:

„Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?”, a spus ministrul Finanţelor, citat de stiri.tvr.ro.

Când a decis impozitarea bacşişului, ministrul Finanţelor explica că pentru călătoria cu taxiul, aparatul de marcat va trebui modificat astfel încât să emită, în afara bonului fiscal dat conform distanţei parcurse, un bon fiscal pentru plata suplimentară dată şoferului.

Impozitarea bacşişului cu 8% ar trebui să intre în vigoare din data de 8 mai, dar în practică lipsesc normele de aplicare. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de până la 30.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru o lună.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro