Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:26:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul va interzice exportul de lemn, pe termen limitat


14 mai 2015

Guvernul intenţionează să adopte, săptămâna viitoare, o ordonanţă de urgenţă prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta care a declarat că Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ încă din şedinţa de miercuri, însă reprezentanţii Ministerului Justiţiei nu au reuşit să găsească o soluţie din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonanţei.

„Am întârziat şedinţa de guvern deoarece am solicitat de aseară doamnei ministru Gavrilescu şi, sigur, cu Departamentul pentru Relaţii Europene şi cu Justiţia să adoptăm o OUG prin care să interzicem pe un termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată. Din păcate, înţeleg că Justiţia încă nu aţi găsit soluţia. (…) La dvs s-a blocat. Vreau să vă rog până săptămâna viitoare să găsiţi o soluţie sau vă găsiţi toţi de la Justiţie ceva de lucru. Înţeleg că trebuie să respectăm toate obligaţiile noastre, dar toate obligaţiile pe care le avem pe plan european nu sunt împotriva intereselor României. Şi dvs trebuie să respectaţi interesele României. Până săptămâna viitoare, vreau să veniţi cu soluţia legislativă temporară până când avem o soluţie pe termen lung. Dar cred că dacă vă puneţi mintea la contribuţie, treceţi peste ‘nu-ul’ tradiţional şi găsiţi o soluţie”, a spus premierul Ponta, citat de agerpres.ro.

Victor Ponta a mai anunţat că săptămâna viitoare, când Codul silvic se va afla la votul final la Camera Deputaţilor, va merge împreună cu miniştrii deputaţi să voteze această lege.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro