Joi, 25 aprilie 2024 - 10:36:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fonduri europene de 9,5 mld.euro pentru dezvoltarea rurală în următorii 7 ani


28 mai 2015

România are la dispoziţie fonduri europene în valoare de 9,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea rurală, bani pe care să-i cheltuiască în următorii şapte ani.

Şi asta după ce Comisia Europeană a adoptat marţi, Programul de dezvoltare rurală al României pentru perioada 2014-2020.

Programul de dezvoltare rurală (PDR) al României trasează priorităţile României pentru utilizarea celor aproximativ 9,5 miliarde euro din fondurile publice disponibile pentru perioada de 7 ani, din 2014 până în 2020.

Suma este alcătuită din 8,1 miliarde euro din bugetul UE, incluzând 112,3 milioane euro transferaţi din plăţile directe din cadrul  Politica agricolă comună şi 1,34 miliarde euro, reprezentând cofinanţarea naţională.

Programul de dezvoltare rurală al României se concentrează asupra a trei domenii prioritare, respectiv promovarea competitivităţii şi restructurarea în cadrul amplului sector agricol din România, protecţia mediului şi schimbările climatice, respectiv stimularea dezvoltării economice, crearea de locuri de muncă şi o calitate mai bună a vieţii în satele din România.

În cadrul primei priorităţi, „Competitivitatea sectorului agricol şi exploatarea forestieră durabilă”, PDR va sprijini modernizarea a aproximativ 3 400 de ferme şi cooperative, dezvoltarea a peste 30 000 de ferme mici, precum şi instalarea în zona rurală şi începerea activităţii pentru peste 9 400 de tineri fermieri.

În ceea ce priveşte prioritatea „Refacerea, conservarea şi consolidarea ecosistemelor legate de agricultură şi silvicultură”, peste 1,3 milioane ha de teren agricol (peste 10 %) şi peste 800 000 ha de pădure (12 %) vor beneficia de plăţi pentru a sprijini biodiversitatea şi pentru a promova practicile ecologice de gestionare a terenurilor. Alte 4,7 milioane ha vor beneficia de sprijin pentru a preveni abandonarea terenurilor şi eroziunea solului. Competenţele în domeniul agricol vor fi consolidate prin formarea a aproximativ 184 000 de persoane, în cadrul celor două priorităţi menţionate anterior.

Referitor la prioritatea „Incluziune socială şi dezvoltare locală în zonele rurale”, se vor crea aproape 27 000 de locuri de muncă în zonele rurale şi vor fi sprijinite crearea şi dezvoltarea a 3 000 de întreprinderi neagricole. Aproximativ 27% din populaţia rurală va beneficia de investiţii de îmbunătăţire a infrastructurii rurale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro