Vineri, 29 martie 2024 - 1:28:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cât şi cum se munceşte în companiile mici


19 iunie 2015

În sectorul IMM-urilor, 15% dintre angajaţii români lucrează 51 de ore pe săptămână sau mai mult.
Procentul este aproape dublu faţă de media europeană de 9%, se arată într-un studiu Ipsos Mori realizat pentru Microsoft.

„33% dintre respondenţi sunt nevoiţi să răspundă la mesajele primite de la clienţi în mai puţin de o oră, iar 44% dintre ei au acelaşi termen pentru a răspunde la mesajele primite de la colegi. La nivel european, termenul folosit de cei mai mulţi dintre angajaţi pentru a răspunde la mesajele primite de la clienţi este de o zi (38%)”, se arată în studiul Ipsos Mori, citat de agerpres.ro.

Peste jumătate (51%) dintre angajaţii IMM-urilor din România sunt activi uneori sau în mod regulat în afara orelor de lucru obişnuite.

„38% dintre angajaţi folosesc un laptop personal la birou, iar 30% folosesc propriul PC sau smartphone-ul personal. Mai puţin de 10% dintre angajaţi utilizează un smartphone oferit de angajator, fiind rata cea mai scăzută din Europa, după Ucraina. Pentru o treime dintre respondenţi, tehnologia modernă şi aplicaţiile software mai eficiente sunt răspunsul pentru problema productivităţii, în timp ce o altă treime dintre respondenţi afirmă că i-ar ajuta un mediu de lucru flexibil”, se arată în acelaşi studiu.

Cercetarea a fost realizată în 16 ţări din Europa, printre care şi România, cu participarea a 5.555 de angajaţi din companii mici şi mijlocii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro