Vineri, 29 martie 2024 - 1:36:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O companie românească a inventat liftul care consumă cât un bec de veioză


24 iunie 2015

O companie din Braşov a accesat fonduri europene şi a  investit peste 1 milion de euro într-un centru de cercetare-dezvoltare, care aduce inovaţii în domeniul instalaţiilor de ridicat.

Produsele realizate în Laboratorul de Încercări al companiei Elmas Braşov vor uşura munca în cadrul companiilor industriale şi care vor face economii financiare importante.

Recent, echipa de cercetători a realizat ascensorul economic, care în starea de stand-by are un consum echivalent cu cel al unui bec de 45 W, potrivit bzb.ro.

Ascensorul de persoane Cirro A, fără camera maşinii şi cu acţionare electrică, este un produs aflat în etapa finală de certificare ca echipament cu eficienţă energetică de clasa A. Toate elementele aflate în componenţa ascensorului au eficienţă energetică de clasă A – blocuri de comandă, iluminare, invertor de frecvenţă împreună cu grup electric de acţionare, panou de comandă principal care efectuează prin soft-ul implementat un management eficient al consumului de energie.

Odată cu această inovaţie, Elmas intră în clasa marilor producători de ascensoare, acesta fiind primul echipament de acest gen produs vreodată în România.

Dezvoltarea liftului cu consum redus vine după ce aceeaşi echipă de cercetători au scos podul rulant monogrindă complet automatizat. Acesta are un ecartament de 18,6 metri şi o sarcină nominală de cinci tone. Utilajul a fost special proiectat şi executat pentru utilizarea în industrie, având în componenţă, în afara mecanismului de ridicare, un panou de automatizare şi doi senzori de citire pentru axele X şi Z, care permit funcţionarea optimă fără a fi necesară operarea manuală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro