Joi, 28 martie 2024 - 4:36:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Statul le dă bani tinerilor cu idei de afaceri


24 iunie 2015

Tinerii care vor să înceapă o afacere sau să o dezvolte pe cea pe care o au deja se pot înscrie pentru a obţine de la stat până la 120.000 de lei pentru ideea lor. Finanţarea poate acoperi până la 90% din bugetul proiectului, potrivit Digi24.

Prin intermediul acestui program, care se aplică la nivelul întregii ţări, ţinta autorităţilor este să stimuleze tinerii pentru a înfiinţa şi dezvolta întreprinderi mici şi mijlocii, înscrierea urmând să se realizeze online, pe adresa www.aippimm.ro.

Pentru 2015, bugetul alocat acestui program, la nivel naţional, se ridică la suma de 20 de milioane de lei, dintre care 18 milioane de lei sunt pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile. Pentru a se putea obţine fonduri de la stat, reprezentanţii microîntreprinderilor şi IMM-urilor trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate: firmele respective să fie organizate în baza Legii 31/1990 privind societăţile comerciale şi în baza OUG pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri; să aibă până la 249 de angajaţi şi să realizeze o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 de milioane de euro sau să deţină active totale de până la 43 de milioane de euro, echivalent în lei; să fie considerate întreprinderi autonome, partenere sau întreprinderi unice; să aibă capital social integral privat.

De asemenea, solicitanţii trebuie să nu fi beneficiat de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul programului în anii anteriori şi să nu aibă asociaţi, acţionari sau administratori care deţin sau au deţinut calitatea de asociaţi/acţionari/administratori în cadrul altor societăţi beneficiare de bani nerambursabili, să nu aibă datorii şi să nu fie în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operaţională, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii.

Pentru ca o societate să fie acceptată de principiu, pentru a fi verificată documentaţia, solicitantul va trebui să obţină un punctaj minim de 50 din 100 de puncte. Cei interesaţi se pot înscrie până pe 1 iulie în acest program.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro