Joi, 18 aprilie 2024 - 5:23:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primii pepeni româneşti ajung în supermarketuri şi la export


25 iunie 2015

Agricultorii din Dăbuleni au început zilele acestea să adune primii pepeni, care au ajuns deja în pieţe.

O parte din producţia de pepeni de la Dăbuleni va fi vândută în hipermarketurile din România, dar şi în cele din Polonia sau Cehia.

Pepenii româneşti vor fi vânduţi la export datorită extinderii programului „Dor de gust”. Programul a fost creat anul trecut în urma unui parteneriat dintre două asociaţii de fermieri şi grupul iranian Agricover.

„36 de producători din zonele Dăbuleni, Gheorghe Doja, Pogoanele, Săgeata şi Insurăţei au optat, până acum, să îşi valorifice producţia de pepeni prin programul Dor de Gust. Estimăm că numărul acestora va creşte pe parcursul desfăşurării campaniei. Pepenii vor fi livraţi în reţelele partenere ale programului Dor de Gust, şi anume: Kaufland, Lidl, Carrefour, Selgros şi Penny. Totodată, pentru a asigura desfacerea optimă a producţiei fermierilor vizăm exportul de pepeni către Polonia şi Cehia”, a declarat Ştefan Bucătaru, director general Agri-Business, Agricover, pentru economica.net.

În prezent, producătorii vând kilogramul de pepeni cu un preţ cuprins între 1 şi 1,2 lei, dar aceştia se vor ieftini pe măsură ce se va intra în sezon.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro