Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:51:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oraşul unde se va construi cea mai înaltă clădire din România


18 iulie 2015

Iulius Mall va investi peste 220 milioane de euro într-un proiect multifuncţional de regenerare urbană. Situat în vecinătatea actualului mall din Timişoara, Openville va fi un complex ce va include birouri, magazine, spaţii verzi, spaţii de distracţie, precum şi cea mai înaltă clădire din România, relatează publicaţia locală tion.ro.

Investiţia reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării. Proiectul va fi creat după conceptul „lifestyle center”.

„Vom crea un spaţiu vibrant, ce va transforma Timişoara într-un oraş cosmopolit, pe care locuitorii săi, deschişi spre multiculturalitate, îl merită. Totodată, proiectul va dezvolta un pol de business regional, care va stimula creşterea economică şi va crea mii de locuri de muncă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele grupului de companii Iulius.

Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată a proiectului. Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. În total, vor fi construite şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România.

Primul zgârie-nori din România. Va avea 155 de metri

Imobilul va avea 24 de etaje şi va avea 155 de metri înălţime, cu 18 metri mai mult decât Sky Tower din Bucureşti, cea mai înaltă clădire din România la ora actuală, informează digi24.ro. Floreasca City Center – Sky Tower are 137 de metri înălţime.

Clădirile de birouri vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Una dintre principalele atracţii ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul ţării, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 55.000 mp. Potrivit companiei, parcul va fi „o adevărată oază de relaxare în aer liber, cu locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori şi 20.000 de arbuşti”.

Openville va include 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice. Multiplexul cu 15 săli de cinema şi cel mai mare loc de joacă vor fi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber.

Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească foarte uşor locurile libere.

Lucrările de construcţie vor începe în această toamnă, iar până la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spaţii office. Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro