Vineri, 29 martie 2024 - 3:06:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noul Cod Fiscal va îngropa 600.000 de familii care găzduiesc gratuit sedii sociale în locuinţe


19 iulie 2015

Criticat de BNR, de CE, de Consiliul fiscal şi de FMI, Noul Cod Fiscal a aprins spiritele. PSDiştii şi jurnaliştii România TV parcă au fost loviţi de turbare: să promulge preşedintele codurile că altfel murim. La sfârşitul anului 2013 erau active în România 718.519 firme. După cum arată un studiu KeysFin din martie 2015: 98% dintre IMM-uri au sediul social într-un apartament. Studiul a fost efectuat pe 600 de mii de firme autohtone înregistrate în ultimii zece ani şi a demonstrat că 98% dintre întreprinderile mici şi mijlocii din ţară sunt deţinute de cetăţeni români şi au sediul social într-un apartament. Cu toate acestea, în fiecare an IMM-urile obţin un profit net cumulat de aproape 7 miliarde de lei, arată acelaşi studiu.

Noul Cod fiscal va îngropa SRLurile, Microîntreprinderile şi PFAurile care au sediul acasă la patron sau la rude.

Impozitul pe locuinţele celor câteva sute de mii de familii ce au cedat GRATUIT firmelor deţinute sau PFA-urilor o suprafaţă din apartamentul locuinţă pentru sediul social, va creşte de zece ori.

Astfel, se poate ajunge la situaţia în care dacă acum impozitul pe locuinţă este 150 de lei, de la anul impozitul să crească la peste 2000 de lei. În plus, acest impozit va fi suportat de asociat şi nu de firma care are sediul în locuinţa asociatului. Vă imaginaţi că fermierii pe care i-a pus PSDul să-şi facă PFAuri ca să-şi ia subvenţiile că şi-au făcut sediul PFA-ului acasă că doar n-au închiriat la oraş vreo clădire. Vă daţi seama când le-o zice domnul primar că trebuie să dea 2000-3000 de lei în plus la impozitul local că-l înţeapă direct cu furca în ochi?

Cititi materialul integral în CURENTUL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro