Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:55:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Români din străinătate, pregătiţi-vă să fiţi jefuiţi de ANAF!


31 iulie 2015

Aurelia Cristea deputat PSD de Cluj şi una din şefele PSD pare hotărâtă să ajute ANAF să pună la plată românii din străinătate. Postul de televiziune Realitatea TV şi cotidianul Vocea Transilvaniei au prezentat planul prin care ANAF, ajutată de propunerea de amendament la Codul de Procedură Fiscală a deputatului PSD vrea să aibă acces la toate conturile românilor care muncesc în străinătate.

ANAF intenţionează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate şi să-i oblige pe aceştia să plătească retroactiv orice contribuţie socială pe care aceştia ar fi trebuit să o plătească în ţară şi nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulţi ani în urmă.

Propunerea deputatei PSD, care se pare că este suţinută de coaliţia aflată la guvernare, presupune introducerea în Codul de Procedură Fiscală a faptului că ANAF poate colabora cu peste 52 de bănci internaţionale, practic principalele bănci din lume. Urmare a acestei colaborări ANAF-ul va avea acces la toate conturile deschise de românii care muncesc în străinătate la aceste bănci şi va putea să calculeze cât de mult aceştia ar trebui să plătească taxe şi impozite statului român. Se urmăreşte mai ales recuperarea CAS pe care românii ar trebui să o plătească indiferent de locul în care lucrează, mai ales dacă muncesc la negru.

Mai pe scurt, odată ce amendamentul intră în vigoare ANAF se va apuca să studieze conturile a sute de mii de români care muncesc în străinătate şi în cazul în care va constata că aceştia ar fi trebuit să plătească ceva statului român şi nu au plătit, va calcula penalităţi uriaşe pe care aceştia, dacă vor să se întoarcă la un moment dat în ţară, vor fi obligaţi să le plătească.

Citiţi şi dreptul la replică al Deputatului PSD Aurelia Cristea aici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro