Joi, 25 aprilie 2024 - 6:18:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lukoil, acuzată de spălare de bani


5 august 2015

Procurorii români au anunţat  că directorul general al rafinăriei Petrotel, care aparţine Lukoil, şi alţi trei angajaţi ai companiei au fost puşi sub acuzare de spălare de bani, într-un caz în care prejudiciul depăşeşte 2 miliarde de euro.

Procurorii români au confiscat deja bunuri ale Lukoil în valoare de 2 miliarde de euro, ca parte a cercetărilor făcute la rafinăria din Ploieşti, scrie Reuters.

Lukoil, al doilea cel mai mare producător de petrol al Rusiei, a negat acuzaţiile şi a anunţat că va face apel la decizia autorităţilor de a pune sechestru pe bunurile sale.

Mai mult, compania rusă a cerut ajutorul Comisiei Europene în acest caz.

Procurorii de pe lângă Curtea de Apel din Ploieşti i-au acuzat luni pe directorul general al rafinăriei şi pe doi adjuncţi ai acestuia, cât şi un holding din Olanda, de spălare de bani.

Nu a fost încă stabilită o dată a procesului. La investigaţie au participat şi agenţi ai SRI, au anunţat procurorii.

Infracţiunile ar fi fost comise între anii 2011 şi 2014, când acuzaţii au folosit bunurile companiei pentru a favoriza alte firme faţă de care aveau un interes direct sau indirect în ceea ce priveşte achiziţia de petrol, se menţionează într-un comunicat al procurorilor.

Nu este pentru prima oară când Lukoil are probleme cu legea în România. În octombrie 2014, poliţia şi autorităţile vamale au percheziţionat birourile companiei din Ploieşti, suspectând o fraudă de aproximativ 230 de milioane de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro